Ahşap Saksı

Ahşap saksı bakımı nasıl yapılır?

Ahşap saksı bakımı nasıl yapılır?

Ahşap saksılar ve çiçeklikler dış mekanda kullanılacak ürünlerdir. Ahşap saksı ve çiçeklik modellerini çok uzun yıllar güvenle kullanılabilmesi ahşabın ilk günki gibi performans vermesi için periyodik bakımları yapılmalıdır. Özellikle yıllık bakım  yapılması önemlidir

Ahşap Saksı Bakımı Nasıl Yapılır?

Her ahşap ürünün belirli aralıklar ile bakım yapılma ihtiyacı doğar. Özellikle dış mekânlarda  kullandığınız ahşap ürünler, sadece kar ve yağmur sebebi ile değil direk güneş ışınlarını çekmesi sebebi ile de zamanla dış yüzeyinde aşınma ya da yıpranma  yaşanabilecek ürünlerdir. Bu durumları engelleyebilmek için ahşap saksı ve çiçekliklarimizin periyodik bakımlarını  yapmanız gerekmektedir. Ahşap saksı ve çiçeklik  bakımı konusunda sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Çünkü bizler Parksan ahşap ailesi olarak sadece üretim ve satış konusunda değil satış sonrasında siz değerli  müşterilerimizi hizmet kalitemiz gereği desteklemek istiyoruz. Ahşap saksı ve çiçeklik bakımı dışında zaman zaman onarıma da ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu gibi durumlarda uygulayacağınız işlemler değişkenlik gösterecektir. Ahşap saksı ve çiçeklik bakım işlemini, bu işlere ilgi duyan birisiyseniz kolaylıkla kendiniz de yapabilirsiniz.

Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler dış yüzey koruyucu boyalar ve ahşap üzerine uygun olacak bir zımparadır. Çiçeklik ve saksı bakımına öncelikle zımpara işlemi ile başlamalısınız. Eğer çiçeklik ve saksılarımızda yıpranan bir bölge var ise sadece bu bölgeye bakım yapmak istiyorsanız zımparayı sadece o bölgeye yapmanız gerekmektedir. 

Fakat tamamına belirli zaman aralıkları ile periyodik bakım yapıyor olmanız ürününüzün kullanım ömrünü arttıracaktır.Zımpara işlemini yaparak bölgenin tamamen pürüzsüz  olduğundan emin olduktan sonra yüzey koruyucu bir boya ile boyamanız gerekmektedir. Bakım esnasında isterseniz çiçeklik ve saksılarımızın rengini de değiştirebilirsiniz. 

Bu durum sizleri de mutlu edecek bir değişiklik olabilir. Boya işleminin tamamlanması ile birlikte aslında bakım işlemini de tamamlamış olursunuz. Fakat ahşap yüzey  temizleyici ile isteğe bağlı olarak temizliğini de yapabilirsiniz. Boya sonrasında grileşmiş ya da küflenmiş görüntüyü yok etmiş olacaksınız fakat burada ahşap yüzey  temizleyici sayesinde temizlik işlemini de tamamlamış olacaksınız. Ek olarak her seferinde zımpara ve boya işlemi yapmanıza gerek kalmadan zaman zaman kaliteli bir ahşap yüzey temizleyici temin ederek belirli aralıklarla çiçeklik ve saksı temizliğini yapmanız boya üzerinde bulunan kirli ve eskimiş görüntüyü alarak ilk günkü  görünümüne kavuşmasına yardımcı olacaktır. Bunun dışında bakım esnasında kullandığınız ürünlerin su bazlı olmasına ve çevre dostu olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. 

Su bazlı olmayan bir ürün suyun emilimine yardımcı olacak ve bu da saksı ve çiçekliklerinizin zarar görmesine sebep olacaktır. Ahşabın ilk günkü gibi performans  vermesi için periyodik bakımları yapılmalıdır

İlgili Yayınlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir